YerelDoğa MücadelesiManşet

Orhanlı Köyü’nde JES şirketine karşı imece: Köylüler arazilerini dikenli tel ile çevirdi

0
Fotoğraf: Özcan Yüksek

İzmir’in Seferihisar ilçesinde yer alan Orhanlı Köyü‘nde yaşayan vatandaşlar bölgede jeotermal enerji santrali yapmak isteyen şirketin köylülerin tapulu arazilerini yol olarak kullanmasına karşı arazilerini dikenli tel ile çevirdi.

Şirket tarafından bu sürede birçok zeytin ağacına zarar verildiğini belirten köy halkı yeni zeytin ağacı fidelerini de toprakla buluşturdu.

İmeceyle tel çekildi

Orhanlı Köyü Derneği tarafından yapılan açıklamada “jeotermal şirketinin yasadışı bir şekilde yol olarak kullandığı köyümüzdeki tapulu arazileri, tapu sahipleri ve köyümüzün sakinleriyle birlikte, imeceyle tel çekerek kapattık. Yaşamımızı tehdit eden jeotermale karşı hakkımızı savunacağız” ifadeleri kullandı.

‘Zeytin yoksa biz de yokuz’

İzmir’in Seferihisar ve Menderes ilçesi sınırları içerisinde yer alan Orhanlı ve Yeniköy mevkilerinde jeotermal enerji santralleri kurulması planlanıyor.

Hayata geçirilmesi halinde İzmir Yarımadası’na özgü erkence türü zeytinlerden oluşan zeytin ormanlarına büyük zarar verecek olan jeotermal enerji santrali, hem bu yörede geçimini sağlayan insanların hem de, bu ormanlarda yaşamını sürdürmekte olan pek çok canlıyı tehdit ediyor.

“Zeytin yoksa biz de yokuz” diyen Orhanlı ve Yeniköy sakinleri jeotermale karşı mücadele veriyor.

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.