ManşetTarım-Gıda

Organik tarım destekleme başvuruları için son tarih 25 Mart

0

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Organik Tarım yapan üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için son başvuru tarihinin 25 Mart 2016 olduğunu hatırlattı.

14

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nursel Koçyiğit Tekalmaz, organik tarım üreticilerine bakanlık tarafından verilen desteklemelerden bahsederek, son başvuru tarihinin yaklaştığını kaydetti.

Desteklemelerden faydalanılabilmesi için üreticilerin Organik Tarım Bilgi Sistemi (OTBİS) ve Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) 2015 üretim yılında kayıtlı olması gerektiğini ifade eden Tekalmaz, bu üreticilerin 2015 hasadını gerçekleştirmiş ve ürettiği ürüne organik ürün sertifikası düzenlenmiş olması gerektiğini belirtti.

Tekalmaz, “27 Mayıs 2015 tarih ve 29368 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, ‘Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ‘deki Organik Tarım Destekleme Uygulamaları ile ilgili belirtilen esaslara göre başvurular kabul edilecektir. Üreticilerin başvurularını ÇKS’de kayıtlı oldukları ilçe müdürlüklerine 25 Mart 2016 tarihi mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor.” dedi.

 

(CHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.