Kültür-SanatManşet

“Orada olan kadınların festivali” Filmmor’un programı açıklandı

0

Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen 11. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sinemaseverler ile birlikte olacak.

Bu seneki sloganı, “Orada olan kadınların festivali” olarak belirlenen 11. Filmmor Kadın Filmleri Festivalinin kapanış töreni sırasında ise bu sene 5. kez sahiplerini bulacak olan Altın Bamya ödülleri açıklanacak.

Festivalde Yeşim Ustaoğlu ve Doris Dörrie toplu gösterimlerini, “Women Make Movies Seçkisi”ni izlemek mümkün.

11. Filmmor’da bulunacak diğer bölümler ise “Bedenimiz Bizimdir!”, “Cins-iyet-ler”, “Kendine Ait Bir Cüzdan” olarak belirlendi.

Festivalde bu etkinlik ve gösterimlerin yanısıra Hatice Bülbül, Aslı Davas, Duygu Öz, Huriye Toker, Melek Göregenli katılımı ile “Bedenimiz Bizimdir” paneli; Hasbiye Günaçtı’nın kolaylaştırıcılığında “Beden Atölyesi” ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Festival filmleri ve program hakkında ayrıntılı bilgi için filmmor.org

(Altyazı.net, Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.