“Orada olan kadınların festivali” Filmmor’un programı açıklandı

Umudu ve gücünü kadınlardan alan, kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bu yıl hırpalanan-susturulan-görmezden gelinen tüm kadınlara ithaf edilen 11. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, on dokuz ülkeden kadınlar ve filmlerini ağırlayacak.

Festival, tema bölümleri, toplu gösterimler, açılış, kapanış etkinlikleri, 5. Altın Bamya Ödülleri, söyleşiler ve atölyelerle, 15-23 Mart’ta İstanbul’da, 30-31 Mart’ta İzmir, 6-7 Nisan’da Sinop, 13-14 Nisan’da Bitlis’te sinemaseverler ile birlikte olacak.

Bu seneki sloganı, “Orada olan kadınların festivali” olarak belirlenen 11. Filmmor Kadın Filmleri Festivalinin kapanış töreni sırasında ise bu sene 5. kez sahiplerini bulacak olan Altın Bamya ödülleri açıklanacak.

Festivalde Yeşim Ustaoğlu ve Doris Dörrie toplu gösterimlerini, “Women Make Movies Seçkisi”ni izlemek mümkün.

11. Filmmor’da bulunacak diğer bölümler ise “Bedenimiz Bizimdir!”, “Cins-iyet-ler”, “Kendine Ait Bir Cüzdan” olarak belirlendi.

Festivalde bu etkinlik ve gösterimlerin yanısıra Hatice Bülbül, Aslı Davas, Duygu Öz, Huriye Toker, Melek Göregenli katılımı ile “Bedenimiz Bizimdir” paneli; Hasbiye Günaçtı’nın kolaylaştırıcılığında “Beden Atölyesi” ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Festival filmleri ve program hakkında ayrıntılı bilgi için filmmor.org

(Altyazı.net, Yeşil Gazete)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR