LGBTİ+Manşet

Onur Haftası Mersin’de de yasak

0

Mersin Valiliği LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasakladı. Gerekçe matbu: Genel sağlık ve ahlakı korumak, huzur ve güvenlik…

Mersin Valiliği, 5’inci Mersin LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikleri yasakladığını duyurdu. Valiliğin bu yıl, 1-7 Temmuz tarihlerinde beşincisi düzenlenmek istenen Mersin LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasaklama gerekçesi,  “huzur” ve “güvenlik”. Mersin Valiliği’nin yasak kararına gösterdiği gerekçeler şöyle ifade edildi:

“Kamu esenliğinin ve genel asayişin devamının sağlanması suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın, genel ahlakın, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliklerin korunması amacıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 17’inci maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A ve 11/C maddelerine istinaden LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Trans ve İntelsex) dernekleri veya benzer oluşum ve gruplar tarafından ilimizde kamuya açık alanlarda yapılması düşünülen yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stand/çadır kurma, bildiri dağıtma, şenlik, festival vb. her türlü etkinlik 25 Haziran 2019 tarihinden itibaren (20) gün süreyle yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Onur haftası etkinlikleri daha önce Ankara ve İstanbul’da da yasaklanmıştı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.