DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Omicron varyantı: ABD’de rekor vaka, Fransa’da resmen baskın varyant

0
Covid-19’un Omicron varyantı Avrupa ülkeleri ve ABD‘de hızla yayılmaya devam ediyor.

ABD’de dün 448 bin vaka tespit edildi. Bu, ülkede pandeminin başından beri görülen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Artışın nedenleri arasında yeni yıl kutlamalarının devam etmesi, tatil seyahatleri ve öğrencilerin kış tatillerinin ardından okullara dönüşünün yol açtığı belirtiliyor.

The Guardian‘ın aktardığına göre açıklanan sayı, gerçek vaka sayısının altında; çünkü birçok insan hastalığı semptomsuz geçiriyor ve hastanelere gitmeyip hızlı test alıyor.

Koronavirüs testi yaptırmak için arabalarıyla sırayla giren ABD vatandaşları.

Yeni açıklanan rakamlarla birlikte vaka ortalaması da 265 bin seviyesine çıktı. Vaka artışındaki en büyük etkenin Omicron varyantı olduğu belirtildi. CNN‘e konuşan George Washington Üniversitesi Hastanesi‘nden Dr. James Phillips, “Daha önce hiç böyle bir şey görmedik. Önceki ani vaka yükselişlerinin piklerinde bile” dedi. Minnesota Üniversitesi’nden bulaşıcı hastalık uzmanı Dr Michael Osterholm da MSNBC‘ye verdiği demeçte, “Bu ülkedeki vaka sayısının o kadar çarpıcı bir şekilde arttığını göreceğiz ki günlük hayatı sürdürmekte zorlanacağız” dedi.

ABD’de son bir haftada günlük vaka sayıları iki kat arttı. ABD, 250 bin vakaya geçe kış aylarında, pandeminin zirvesinde ulaşmıştı.

Fransa’da resmen baskın varyant oldu

Fransa’da da Omicron’un baskın  varyant olduğu belirlendi. Fransa kamu sağlığı kurumu, bu haftanın başından bu yana yapılan Covid-19 testlerinin yüzde 62.4’ünün Omicron varyantı çıktığını duyurdu.

Ülkede günlük Covid vakaları rekor kırmaya devam ediyor. Son 24 saatte 200 binden fazla vaka çıktığı belirtildi.

Yeni dalgayla karşı karşıya olan hükümet pazartesi günü yeni önlemler açıkladı. Yeni önlemler arasında toplu etkinliklere kişi sınırlaması ve evden çalışmaya dönüş gibi maddeler yer alıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.