ManşetSpor

Olimpiyatlar tarihinde bir ilk: Ampute atlet Oscar Pistorius Londra 2012’de

0

Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius tarihte eşi benzeri görülmemiş bir başarıya ulaştı. 2 ayağı da olmayan Pistorious ülkesini Londra’da ay sonu başlayacak olimpiyat oyunlarında 4*400 bayrak yarışında temsil edecek.

Pistorious bu tarihi başarısı ile olimpiyat oyunları tarhindeki ilk ampute sporcu olma üvanını da kazandı, Güney Afrika, Pistorios’un seçildiğini bugün açıkladı.

25 yaşındaki sporcu yarışmalara karbon fiber protezleri ile katılacak. 4*400 bayrak elemelerinden önce bireysel olarak katıldığı 400 metre yarışını saniye farkı ile kaybeden sporcu büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

Oscar Pistorious geçen yıl yapılan dünya şampiyonasında da atletizm tarihinin dünya şampiyonalarına katılan ilk ampute sporcusu olarak katılmış ve 4*400 bayrak yarışında takımı ile birlikte gümüş madalya kazanarak bir başka büyük zafere daha ulaşmıştı. Güney Kore’nin Daegu kentinde yapılan ve Pistorious’un dereceye giremediği 400 metre finalini buradan izleyebilirsiniz.

Güney Afrikalı atlet bundan önce Pekin ve Atina’daki Paralimpik (Olimpiyatların hemen ardından düzenlenen engelli olimpiyatları) oyunlarından birçok madalya ile dönmüştü.

(Yeşil Gazete, AP)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.