ManşetSpor

Olimpiyat Meşalesi yola çıktı

0

Londra Olimpiyat Oyunları’nın meşalesi, Yunanistan’ın tarihi Olimpia kasabasındaki Hera tapınağında düzenlenen törenle yakıldı.

Meşalenin ilk ateşini baş rahibe kıyafetli Ino Menegaki, güneş ışınlarınin özel olarak yansıtılması ile yakarken, törende 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi Başkanı Sebastian Coe, bir konuşma yaptı:

“Bu özel meşale barış ve kardeşliğin mesajını taşıyacak. Aynı zamanda İngiltere halkının saygı ve iyi niyeti de onunla birlikte olacak. Ülkemizde, herkes tarafından paylaşılan olimpiyatların sonsuz değerlerini insanlara hatırlatmak için parlayacak.”

Olimpiyat ateşi daha sonra taşıması için Yunanlı Dünya Yüzme Şampiyonu Spyros Gianniotis’e verildi. Meşale Yunanistan’daki 2 bin 900 kilometrelik yolculuğunu 500 sporcu ile tamamladıktan sonra kesintisiz bir şekilde Londra’ya getirilecek.

Meşale İngiltere’de 8 bin kişi tarafından taşınarak, 8 bin kilometre yol kateddikten sonra 27 Temmuz’da Stratford’daki Olimpiyat stadyumuna ulaşacak.

Modern Olimpiyatlar’da ilk meşale 1928 Amsterdam Olimpiyatları’nda yakılmış, Yunanistan’dan çıkarak oyunların yapıldığı ülkeye taşınması geleneği 1936’da Berlin Olimpiyatları ile başlamıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.