Türkiye

Ölen PKK militanları için kepenk kapatma çağrısı

0

Aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi Şırnak’ın Uludere ilçesinde bir haftadır sürdürülen operasyonda ölen bir PKK militanının cesedini operasyon bölgesinden alarak Şırnak’a getirdi.

12 militan ve 5 askerin öldüğü bildirilen çatışmanın ardından BDP’lilerin üç günlük yas ilan etmesi üzerine Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Diyarbakır, Van ve Hakkari gibi kentlerde birçok dükkanın açılmadığı bildiriliyor.

Uludere ilçesine bağlı Ortaköy köyü kırsalında bulunan bir cesedin milletvekili Gültan Kışanak ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak’ın aralarında bulunduğu bir grup tarafından getirilmesinin ardından BDP Eşbaşkanı Filiz Koçali ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in de çatışma bölgesine gittiği de gelen haberler arasında.

Muhabirler, Türkiye-Irak sınırına sıfır bölgede sürdürülen operasyon bölgesine giden BDP’lilerin çatışmalar devam ederken buldukları cesedi birkaç kilometre taşıyarak Ortaköy köyüne getirdiklerini duyuruyor.

Operasyonda öldürülen diğer PKK’lıların cesetlerini almak için bölgeye giden çok sayıda kişi de sınır bölgesindeki Bilican Tepesi’nde bekledikleri bildir

BDP önceki haftalarda Tunceli’de düzenlenen bir operasyonda öldürülen 7 militan için yas ilan etmiş ardından birçok kentte düzenlenen gösterilere polis müdahale edince çatışmalar yaşanmıştı. (BBC)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.