DünyaHayvan HaklarıManşet

Okyanus geçerek ABD’den Avustralya’ya giden Güvercin Joe ölümle karşı karşıya

0

Pasifik Okyanusu‘nu geçip ABD’den Avustralya’ya giden ve adını ABD’nin yeni başkanı Joe Biden‘dan alan yarış güvercini Güvercin Joe, salgın hastalık korkusundan dolayı öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya.

Amerikan Güvercin Birliği Güvercin Joe’nun sahibinin Alabama‘da yaşadığını doğruladı ve Oregon’da 29 Ekim’de düzenlenen yarışta kaybolduğunu belirtti. Avustralya‘nın Melbourne kentinde yaşayan Kevin Celli-Bird ise güvercini 26 Aralık’ta evinin bahçesinde bulduğunu söyledi.

Yetkililer kuşun peşinde

Joe yerel medyada haber olunca yetkililer alarma geçti. Celli-Bird, Avustralya Karantina ve Teftiş Servisi yetkililerinin perşembe günü kendisi arayıp “Güvercin Amerika’dan geliyorsa kuş hastalıkları konusunda endişelenmeliyiz” dediğini ve onu yakalamada yardımını istediğini belirtti.

Independent Türkçe’nin aktardığına göre kuş kaçtığı için yakalayamadığını söyleyen Celli-Bird, “Yetkililer şimdi profesyonel kuş avcısıyla anlaşmayı düşünüyor” dedi.

‘Yabani kuş popülasyonunu tehlikeye atabilir’

Avustralya Tarım Bakanlığı yaptığı açıklamada, söz konusu güvercinin ülkede kalmasına izin verilmediğini çünkü “Avustralya’nın gıda güvenliğini ve yabani kuş popülasyonunu tehlikeye atabileceğini” bildirdi.

Avustralya Ulusal Güvercin Derneği sekreteri Brad Turner da ABD’deki güvercinlerin bölgeye özgü hastalıklar taşımasından korktuklarını ve Joe’nun öldürülmesi gerektiğini söyledi.

2015’de hükümet, ünlü oyuncular Amber Heard ve Johnny Depp’in ülkeye soktuğu Yorkshire Terrier cinsi iki köpeği ötenaziyle tehdit etmişti. 50 saatlik süre tanınan köpekler kiralık jetle ülkeden ayrılmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.