Kategoriler: Türkiye

Okul sütü yine zehirledi

Adana’nın Kozan ilçesinde, ”Okul Sütü Projesi” kapsamında dağıtılan sütlerden içen 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ”Okul Sütü Projesi” kapsamındaki süt dağıtımı, ilçedeki okullarda sürdü.Süt dağıtımı yapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan 2, Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu’ndan 9 ve Hacımirzali İlköğretim Okulu’ndan 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci, mide ağrısı ve bulantı şikayeti üzerine, ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan sütlerden incelenmek üzere alınan numunelerin, Adana Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi.

Bu arada, dün de ilçede dağıtılan sütlerden 13 öğrenci etkilenmiş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

“İnceleme yaptırıyoruz”

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütten aldıkları numuneleri tahlile gönderdiklerini belirterek, bugün hiç süt dağıtmadıklarını söyledi. Sütten numune aldıklarını ifade eden Sodan, şöyle konuştu:

”Süt numunelerini Hıfzıssıhha’ya Adana ve Gaziantep’e tahlile gönderdik. Tahlil neticesi gelinceye kadar dağıtım yapmayın dedik. Halk sağlığı müdürümüz çocuklara dağıtılan seriyi tetkik ettiriyor. Rahatsızlık olmayan okullarımızda ve serilerde dağıtıma devam edebiliriz. Halk sağlığı müdürümüz takip ediyor. Onun bilgisi dahilinde talimat vereceğiz.”

“Sütte bozulma yok”

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ”2 ayrı noktadan alınan numunelerin incelenmesi sonucu sütün Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak hazırlandığı tespit edildi. Sütte bir bozulma ve standartlara aykırılık yok” dedi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi