ManşetDünyaİklim Krizi

OkCupid: Partner arayışında öncelikli kriter iklim krizi duyarlılığı

0

Flört, buluşma ve arkadaşlık uygulaması OkCupid’in verileri, iklim krizinin eşleşmelerde öncelikle bakılan kriterler arasında olduğunu ortaya koydu.

The Hill’in haberine göre; popüler flört uygulamasında iklim değişikliğiyle ilgili belirtilen görüşler, çeşitli konular arasında bildirilen görüşlere göre eşleşme kararlarında daha çok belirleyici rol oynuyor.

Partner arayışında iklim değişikliği konusu ön plana çıkıyor

2021’de dünya çapında platformu kullanan 250 bin kişi arasında yapılan anket, flört edenlerin yüzde 90’ının eşleşmede karşılarındaki kişinin iklim değişikliğiyle ilgilenmesinin önemli olduğunu söylediğini ortaya koydu.

Ayrıca son üç yılda anket yapılan altı milyon kullanıcı arasında flört edenlerin yüzde 81’i iklim değişikliği konusunda endişeli olduğunu söyledi. İklim krizi cinsiyet eşitliği ve silah kontrolü gibi konuların üzerinde bir eşleşme bozma potansiyeline sahip konu olarak ayrıca ön plana çıktı.

‘İklim değişikliği Y kuşağı için önemli’

OkCupid’in ürün pazarlama direktörü Jane Reynolds da konuya ilişkin olarak “Zaman içinde, iklim değişikliğinin özellikle Y kuşağımız için giderek daha önemli bir konu haline geldiğini gördük” dedi ve ekledi:

“İnsanlar iklim değişikliği konusunun sizin hakkınızda çok şey söylediğini düşünüyor; tabi eğer bu inandığınız ve endişe duyduğunuz bir şeyse.”

OkCupid uygulaması, şirkete göre, kullanıcılara sıradan olaylardan güncel olaylara kadar her konuda çoktan seçmeli sorular soran bir çöpçatanlık algoritması kullanıyor. Reynolds, ağda bu algoritmayı besleyen binlerce soru olduğunu ve her hafta yeni soruların ortaya çıktığını söylüyor. Reynolds’a göre, OkCupid’deki veri bilimcileri, bir soruya belirli bir şekilde tepki veren kullanıcıların diğer soruları nasıl yanıtlayabileceğini belirlemek için çapraz referans yanıtlar da sunuyor.

Eşleşmede çevre duyarlılığı kriteri

Verilere göre; geçen yıl boyunca, dünya çapında 250 bin kişi “Eşleştiğiniz kişinin çevre duyarlılığına sahip olması önemli mi?” sorusunu yanıtladı. Verilere göre; ankete katılanların yüzde doksanı, partnerlerinin gezegeni önemsemesinin önemli olduğunu söyledi.

“İklim değişikliği konusunda endişeli misiniz?” sorusunda, erkeklerin yüzde 81’i iklim değişikliği konusundaki endişelerini dile getirirken, kadınların endişe etme oranı erkeklerden yüzde 7 daha fazla oldu.

Eşleşmelerdeki bir diğer kriter: Cinsiyet eşitliği

Verilere göre OkCupid’in kullanıcı tabanına hakim olan Y kuşağı, iklim değişikliği konusunda en çok endişe duyan jenerasyon ve bu kuşağın yüzde 83’ü bu soruya olumlu yanıt verdi. Ayrıca iklim krizinin ardından gelen en önemli konu ise cinsiyet eşitliği oldu. Dünya çapında 650 bin kişiden yüzde 76’sı partnerlerinin cinsiyet eşitliğini desteklemesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

OkCupid’deki veri bilimcileri son beş yılda ankete katılan 2,2 milyon kullanıcıdan, iklim bilincine sahip bireylerin kendilerini feminist olarak tanımlama olasılığında yüzde 400’lük bir artış olduğunu ve iklim değişikliğinden endişe duyan insanların profil “beğenilerinde” yüzde 37’lik bir artış olduğunu ortaya koydu.

Öte yandan tüketici veri analizi firması Statista, OkCupid’in 2019’da 1,79 milyon abonesiyle ABD’deki en popüler beşinci partner bulma sitesi olduğunu gösterdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.