Kategoriler: Köşe Yazıları

Ogün Samast haklı

Ne yazık ki artık çocuk mahkemesinde yargılanan Ogün Samast dün duruşmada söylediklerinin önemli bir kısmında haklı.

Bizim suikastın başından beri sorduğumuz soruları soruyor Ogün Samast.  Tetiği çeken yargılanıyor da çektirenler niye yargılanmıyor diyor.

“Beni bu sürece götürenler şimdi her yerdeler. Ben suçlu değilim, Dink’i vatan haini gösteren manşetler suçlu. Ben burada yargılanırken, Dink’i hedef gösteren gazete manşetlerini atanlar, köşe yazılarını yazanlar neden yargılanmıyor”

Hrant’ın ölüme götüren süreçte neler olduğunu, devletin Hrant Dink’i nasıl tehtid ettiğini, gazetelerin, ulusalcı yazarların Hrant Dink üzerinden nefret biçtiklerini,  Kemal Kerinçsiz ekibinin saldırılarını hep beraber gördük.  Ama ne yazık ki bunu mahkemeler halen göremiyor.

Rakel Dink’in deyişi ile bir bebekten katil yaratanların hiçbiri yargılanmıyor.

Yargılananların davası da bir türlü bitmiyor. Zaten benim dava ile ilgili bir türlü anlayamadığım nokta da burada. Bu kadar net bir biçimde Ogün Samast’ın tetiği çektiği belli iken, neden bu yargı süreci bu kadar uzun sürüyor?

Bu kadar uzun süren yargı sürecinde, azmettirenler, Hrant’ı hedef gösterenler, Ogün Samast’a aslanım kaplanım diyip onu gaza getirenler nasıl bulunacak, yargılanacak?

O kadar aciz ki yargımız, daha tetiği çektiğini itiraf edenin davasını bile 4 yılda bitiremiyor.

Her şey, herkesin önünde de bakar kör yargı göremiyor.  Yargı görene kadar da deliller karartılıyor, zaman aşımı ortaya çıkıyor, çıkıyor da çıkıyor. Zaten suçu aleni olanı yargılayamayan – yargılamayan yargının davanın arkasındakileri ortaya çıkaracak ne niyeti var ne de takatı.

Dünkü çocuk denilen Ogün Samast bile artık bitirin şu yargılamayı diyor, açık açık kimler tarafından teşvik edildiğini anlatıyor yine dinleyen yok. Bu yargı Ogün Samast’ı bile haklı çıkarır.

Özetle ne yazık ki umut yine Kaf Dağı’nın ardında.

 

Paylaş
Yazar:
Devin Bahçeci