ManşetDoğa MücadelesiEkoloji

Öğrenciler, Eskişehir’e yapılacak ikinci siyanür havuzuna ‘hayır’ diyor

0

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Koza Altın İşletmeleri tarafından Eskişehir Sivrihisar’da yapılmak istenen ikinci siyanür havuzuna karşı change.org‘da kampanya başlatıldı.

‘Doğa tahribatını büyütecek’

Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü ANADOSK tarafından başlatılan kampanyanın metni, İngilizce çevirisiyle birlikte sayfada yer aldı. Metinde şu ifadeler yer alıyor:

Tüm Dünya ve ülkemiz koronavirüs tehdidiyle mücadele ederken, Koza Altın İşletmeleri tarafından Eskişehir Kaymaz mahallesi yakınlarında yapılması planlanan ikinci siyanür havuzunun iptal edilmesini talep etmekteyiz.

Bu siyanür havuzunun açılması, madenin ve doğa tahribatının giderek büyüyeceğinin ön adımı. Yapılan tahribatın daha da büyütülmesini istemiyoruz.

Metnin devamında, havuzun yaşam alanına çok yakın olması sebebiyle çevre halkına ve doğaya vereceği zararın çok büyük olacağı, Karakaya Tırmanış Bahçesi‘nin de etkileneceği belirtildi.    

Atlas

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer bu ayın başında bölgeyi ziyaret etmiş ve siyanür havuzunun havayı, toprağı, suyu, ve canlıları zehirleyeceğini söyleyerek salgın sırasında dahi çalışmaları devam eden havuza tepki göstermişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.