LGBTİ+Manşet

ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü davası avukatlarından Savunma Yürüyüşü’ne destek

0

AKP ve MHP‘nin çoklu baro teklifine karşı Kuğulu Park’ta sabahlayan baro başkanlarına ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü davası avukatları da destek verdi.

Avukatlar, 2019 ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı sonucu gözaltına alınanlara açılan açılan davanın bugün görülecek olan üçüncü duruşmasıyla ilgili Kuğulu Park’ta basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan öğrencilerin yanı sıra Kaos GL, Kırmızı Şemsiye, Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi ve Toplumsal Hukuk’tan avukatlar ve Ankara Gökkuşağı Aile Derneği de katıldı.  “Nerdesin aşkım”, “Susma haykır eşcinseller vardır”, sloganlarının atıldığı eyleme diğer avukatlar da alkış ve sloganlarla destek verdi

Yıldız Tar – Kaos GL

‘Hepimiz eşit olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz!’

Avukat Öykü Didem Aydın‘ın ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması ve avukatları adına okuduğu açıklamadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Bizler, ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması avukatları ve ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması olarak, haftalardır LGBT özneleri hedef alan nefret kampanyasına dur diyen barolarımızla ve bütün Avukat meslektaşlarımızla bu kere Savunma Yürüyüşü İçin dayanışmaya geldik. (…)

Biliyoruz ki bizim özgürlük ve hak mücadelemiz sadece LGBT öznelerin değil, bütün insanlığın hak mücadelesine yapılan bir katkıdır. Biliyoruz ki tarih bizim yanımızdadır. Hepimiz eşit olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz!

Ne olmuştu?

Geçen yıl 10 Mayıs’ta ODTÜ’de yapılan Onur Yürüyüşü’ne polis müdahale ederek biri öğretim görevlisi olmak üzere 22 kişiyi gözaltına almıştı. Daha sonra 18 öğrenci ve bir öğretim görevlisi hakkında dava açılmış, davanın ikinci duruşması 12 Mart 2020’de Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Davanın üçüncü duruşması bugün görülüyor.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.