DünyaManşet

Obama seçim gezilerine başladı

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, kongrede yaptığı ‘Birliğin Durumu’ konuşması sonrası, kasım ayındaki seçimler için kampanya dönemine girdi.

Üç günde 5 şehir gezecek olan Obama, bu mini turunun ilk durağında, kongre konuşmasında olduğu gibi vergi reformuna ağırlık verdi:

“Eğer yılda 1 milyon Dolar’dan fazla kazanıyorsanız en az yüzde 30 vergi vermeniz gerek. Ben milletten sınıf savaşı çağrıları duyuyorum. Bu bir sınıf savaşı değil. Size şunu söylemek isterim. Eğer bir milyarderden en az sekreteri kadar vergi ödemesini istersek bu sadece sağduyudur.”

Obama’nın Iowa’da konuşma yaptığı sıralarda Cumhuriyetçi Parti aday adaylarında milyarder Mit Romney, Orlando’da Başkan’a yükleniyordu.

“Bence gerçeklerin tamamen dışında gibi görünüyor. Eğer her şeyin iyi gittiğini düşünen Amerikan halkına sorarsak ki, o iyi gittiğini düşünenlerden oy istiyor, bence çok uzun süre başkan olarak kalamayacak.”

Cumhuriyetçi adaylar arasında halen favori gösterilen Romney, 2010 yılında 21,7 milyon Dolar gelir elde ettiğini açıklarken, en düşük dilim olan yüzde 14 ile 3 milyon Dolar civarında vergi ödedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.