EnerjiManşet

Nükleer toplantısı Ankara’da da protesto edildi

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen Akkuyu Nükleer Güç Santralı’na ilişkin Özel Format Belirleme toplantısı, nükleer karşıtları tarafından protesto edildi.

Greenpeace, Nükleer Karşıtı Platform ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) üyelerinin toplantının yapıldığı İller Bankası Macunköy Sosyal tesisleri önündeki protestosuna, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de destek verdi. ‘Türkiye nükleer istemiyor’, ‘Nükleer santrale hayır’ ve ‘Mersin nükleer istemiyor’ pankartları açan grup, çeşitli sloganlar attı.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Cenk Levi, toplantının şu an yapılıyor olmasının yasalara aykırı olduğunu belirterek, “Çünkü bu toplantının yapılabilmesi için, önce halkın katılımı toplantısının yapılması gerekir. Oysa 29 Mart’ta düzenlenen halkın katılımı toplantısı, protestolar nedeniyle başlamadan bitmesine rağmen, kayıtlara ‘yapıldı’ olarak geçti. Bu da halkın tepkilerinin ve görüşlerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığını gösteriyor. Hazırlanan ÇED bilgilendirme raporu da bilimsellikten uzak ve kurallara uygun değil. Sürecin bu şekilde geçiştirilerek ilerlemesi, hem Çevresel Etki Değerlendirmesi, hem de kurulması planlanan nükleer santral üzerindeki şaibeleri artırıyor” dedi.

Düzenlenen Kapsam Belirleme ve Özel Format toplantısının amacının Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nu hazırlayacak çalışma grubunun oluşturulması olduğunu da kaydeden Levi, “Çalışma grubunun oluşturulabilmesi için, Akkuyu nükleer güç santralinin çevreye vereceği etkilerin değerlendirilmesi ve halkın katılımı toplantısındaki görüş ve önerilerin dikkate alınması gerekiyor. Çevrecilerin itiraz noktaları ise, çevresel etkilerin gerektiği gibi değerlendirilmemesi ve halkın görüşlerinin dikkate alınmamasıdır” diye konuştu.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.