ManşetTürkiye

Türkiye nükleer karşıtlarını, Dünya nükleer zihniyeti yargılıyor

0
Eylemciler 170 bin imzayı Meclis'e taşımışlardı

Japonya’da beterden betere safhaları birbirini takip eden bir nükleer felaketin yaşanmaya devam ettiği ve tüm Dünya ülkelerinde nükleer enerji karşıtı eylemlerin görülmeye başlandığı bugünlerde Türkiye ise nükleer enerji karşıtlarını yargılamaya devam etti. Türkiyeli nükleer karşıtlarının davasında bu celsede de karar çıkmadı ve dava 31 Mayıs’a ertelendi. Davanın bu sabah yapılan 3. celsesinde biri hariç tüm ifadeler alınmış oldu.

Eylemciler 170 bin imzayı Meclis'e taşımışlardı

58 Eylemci geçtiğimiz yaz 6 Temmuz günü, henüz TBMM Rusya ile yapılan Akkuyu nükleer santral anlaşmasını onaylamadan önce, anlaşmanın iptali için Meclis kapısında barışçıl doğrudan bir eylem yapmışlardı. Meclis’e nükleer karşıtı 170.000 imza teslim etmek üzere dilekçe kutularıyla giden eylemciler polis tarafından gözaltına alınmışlardı.

Nükleer karşıtları niçin nükleer santral istemediklerini açıklamışlardı. Maalesef Fukuşima kazası yargılandıkları gün onları doğruluyor.

Bu barışçıl ifadeleriyle Anayasa’nın 56. temel hak maddesiyle kendilerine  verilen sağlıklı bir çevrede yaşama ve bunu koruma hakkını savundukları ve sağlıklı bir çevre geliştirme ödevini yerine getirdikleri hâlde eylemciler hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten dava açılmıştı. Aralarında Yeşiller Partisi, Greenpeace, Küresel Eylem Gurubu, Mersin Nükleer Karşıtı Platformu, Sinop Çevre Platformu üyelerinin bulunduğu eylemcilerin arasında Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Dr. Ümit Şahin de var.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.