Nükleer karşıtları yine eylemdeydi

Geçtiğimiz hafta yapılan ve binlerce insanın katıldığı nükleer karşıtı eylemin ardından, bugün de Beyoğlu’nda nükleer karşıtları yine eylemdeydi. Nükleer Karşıtı Platform (NKP) ve İMOK’un (İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu) çağrıcılığında yapılan basın açıklamasında,  hükümet Japonya’da yaşanan felaketten ders alarak, Akkuyu’da kurmaya çalıştığı nükleer santralden bir an evvel vazgeçmeye çağırıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasının ardından, Galatasaray Postanesi’nden başbakana nükleer santral planlarından vazgeçmesi için, Japonya Başbakanı’na da Japon halkına iletilmek üzere başsağlığı ve dayanışma mesajları içeren birer mektup postalandı.

(Yeşil Gazete)

Fotograf: Red Haber

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR