EkolojiManşet

Nijerya-Lagos’ta geçen yıl 22.500 çocuk hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybetti

0

Vali: Halkın desteğinden memnunuz

Rakamların hava kirliliğinin bölge sakinlerinin sağlığı üzerindeki etkisini kaydeden, resmi bir rapora ait.

Eyalet Valisi Babajide Sanwo-Olu da proje tanıtımındaki konuşmasında,  yönetiminin Lagos sakinlerine temiz hava ve sürdürülebilir bir çevre sağlama konusundaki kararlılığında çok kararlı ve proaktif olduğunu kaydetti:

“Temiz hava projemiz, Lagos Eyaleti halkı için refah, sağlık, artan GSYİH ve artan üretkenlik vaaz ediyor. Şu anda Itedo topluluğunun arasındayız ve aldığımız olumlu yanıttan memnunuz.

Bu müdahaleden önce Hava Kalitesi Çalışması ve bilgi, tutum ve uygulamalar alanında çalışmalar yaptık ve birçok kişinin hava kirliliğinin sağlık üzerindeki etkilerini bilmediğini fark ettik. Burada temiz enerji ve geri dönüşümü anlattığımızda insanların heyacanlı ve projede hükümetle ortak hareket etmeye kararlı olduğunu görmekten mutluyuz.”

Lagos eyaleti,  20 milyondan fazla nüfusa sahip. Artan sanayi üretimi ve gelişen ulaşım ağları hava kirliliğinin ve bu nedenle de ölümlerin artışına neden oluyor.

2019 Küresel Hastalık Yükü çalışmasına göre de, Nijerya’da hava kirliliğine bağlı ölümlerin %78’inin beş yaşın altındaki çocuklar arasında olduğu kaydedilmişti.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.