Kategoriler: Spor

Neymar Barça’da

Tüm dünyanın Avrupa’ya transfer olacağı günü merakla beklediği Neymar, Barcelona’yı seçti. Sambacı, Katalan ekibiyle 5 yıllığına anlaştı.

Santos’un genç yıldızı Neymar, İspanya ’nın iki devi Real Madrid ve Barcelona arasında tercihini Barça’dan yana kulandı. Katalan ekibiyle 5 yıllığına anlaşan 21 yaşındaki yıldız bugün resmi sözleşmeye imza atacak.

Brezilya’da imajı ve futboluyla bir ikon haline gelen ve Avrupa’ya atacağı ilk adım merakla beklenen Neymar, İspanyol ekibinin yolunu tutmadan önce Brezilya Ligi’nin ilk haftasında son kez Santos forması giyerek Siyah-Beyazlı ekibe ve taraftarlara veda etmek istediğini belirtti. Genç yıldız, “Sahada bir kez daha olup, taraftarlarımı bir kez daha adımı söylerken duymak istiyorum. Bu benim için çok özel bir an. Veda ettiğim için üzgün, yeni bir maceraya atıldığım için mutluyum” ifadelerini kullandı.

Yaptığı dev transferi Twitter hesabından duyuran Barcelona, futbolcunun ‘@Njr92’ adlı Twitter hesabına “Barcelona’ya hoşgeldin” şeklinde mesaj gönderdi. Sambacı da sosyal medyada transferi doğruladı ve Santos taraftarına geçirdiği dokuz yıl için teşekkür etti.

2010’da hazır değildi

Bundan on sene önce Santos forması giymeye başlayan Neymar, 2009’da A takıma yükselmiş ve Avrupa’nın devlerinin radarına girmişti. İngiliz devi Chelsea, 2010 senesinde Neymar’ı kadrosuna katmak istemiş, ama Sambacı henüz Avrupa’da oynamaya hazır olmadığından teklifi geri çevirmişti.
2009’dan bu yana Santos’ta A takım forması giyen golcü futbolcunun 224 maçta 136 gol kaydetti. 32 kez de Brezilya formasını terleten genç oyuncunun milli formayla ise 20 golü bulunuyor.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi