DünyaManşet

New York’ta metroda silahlı saldırı: En az 13 yaralı

0
Fotoğraf: Dave Sanders / The New York Times

ABD New York’ta Brooklyn‘deki bir metro istasyonunda meydana gelen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı. Polis, yaralananlardan beş kişinin silahla vurulduğunu belirtti.

Brooklyn Sunset Park‘taki 4th Avenue yakınlarında bulunan 36.Cadde metro istasyonundaki saldırıya dair polis, yerel saatle sabah 8:30’da çağrı aldı. İlk belirlemede itfaiye, çok sayıda kişinin açılan ateş sonucu yaralandığını bildirdi.

Polisin inşaat yeleği giyen gaz maskeli bir adamı aradığı belirtiliyor.

Polis ve itfaiye yetkilileri, metro istasyonundaki dumanın kaynağını ve saldırı sırasında herhangi bir patlayıcının infilak edip etmediğini belirlemeye çalıştıklarını belirtirken, olay yerinde aktif patlayıcı madde bulunmadığını açıkladı.

Etkilenen istasyon şehrin D, N ve R tren hatlarına hizmet veriyor. Polis ve itfaiye yetkilileri, araç kullananlara bölgeden uzak durmaları uyarısında bulundu

Fotoğraf: Brendan McDermid / Reuters

FBI ve Ulusal Güvenlik Departmanı da dahil olmak üzere birden fazla federal kurum durumu izliyor. Washington Post‘a konuşan bir federal yetkili, olayda herhangi bir federal suç olup olmadığını belirlemek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın silahlı saldırıya ilişkin bilgilendirildiğini açıklayan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray’ın kıdemli personellerinin gerektiğinde yardım sunmak için Belediye Başkanı Eric Adams ve Polis Komiseri Sewell ile temas halinde olduğunu söyledi.

New York Polis Departmanı istatistiklerine göre, geçen yılın aynı döneminde 260 olan silahlı saldırı olayları 3 Nisan’a kadar 296’ya yükseldi.

New York Times‘ın belirttiğine göre ise bugün yaşanana benzer  rastgele ateş açarak yoldan geçenleri hedef alan ve rastgele gibi görünen saldırılar daha az yaygın.

Transit ve banliyö noktaları uzun zamandır bu tür saldırılar için yüksek değerli hedefler olarak kabul ediliyor ve kolluk kuvvetleri, özellikle Aşağı Manhattan‘ın yoğun bölgelerinde bu tür olayları caydırmak için kapsamlı bir güvenlik sistemi kullanıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.