ManşetKoronavirüs Salgını

New York’ta korona krizi: Can kaybı yedi bini geçti, toplu mezarlar kazılıyor

0
Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs salgınının hızlı bir şekilde yayıldığı ve yedi bin kişinin hayatını kaybettiği Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde cenazelerin geçici olarak gömülmesi için toplu mezarlar kazılmaya başlandı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre New York şehrinin Bronx bölgesinde eski kimsesizler mezarlığının bulunduğu Hart Island üzerinde insansız hava aracıyla alınan görüntülerde, beyaz koruyucu giysiler içindeki işçilerin, cenazeleri merdivenle indirerek bir çukura yan yana yerleştirdikleri gözlemlendi.

Hart Island 150 yılı aşkın zamandır New York kentinin kimsesizler ve yoksullar mezarlığı işlevini görüyor. Toprağa verilenlerin çoğunun koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybettiği düşünülüyor ama bu cenazelerin tümünün kimsesiz ya da yoksul kişilere ait olup olmadığı konusunda bir bilgi yok.

Fotoğraf: Reuters

Cezaevindeki mahkumlar kazıyordu

Bu mezarlıkta haftada bir yapılan gömü işlemleri resmi açıklamalara göre haftada beş güne çıkarıldı. Normal zamanlarda mezarları Rikers İsland‘daki kentin en büyük cezaevindeki mahkumlar kazıyordu. Fakat salgınla birlikte bunun yeterli görülmediği ve bu işin taşeron şirketler tarafından devralındığı bildirildi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio hafta başında bazı cenazeleri kriz atlatılana kadar geçici olarak defnetmek gerekebileceğini bunun da Hart Island’da yapılabileceğini söylemişti.

Vaka sayısı ABD dışındaki ülkeleri geçti

Eyalette 24 saat içinde 10 bin yeni vaka eklenerek toplam vaka sayısı 159 bin 937‘ye yükseldi. Böylece, vaka sayısı ABD dışındaki tüm ülkeleri geçmiş oldu.  Toplamda 16 bin 697 virüse bağlı can kaybı yaşanan ABD’de en yüksek ölüm oranı da gene yedi bin 67 ile New York eyaletinde gözlendi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.