DünyaManşet

New York’ta 100 iklim eylemcisi gözaltına alındı

0

New York’ta pazar günü gerçekleşen ve yaklaşık 310 bin kişinin katıldığı ‘Halkın İklim Yürüyüşü’nün ardından pazartesi (dün) de New York sokakları eylemcilerle doluydu. Kendilerine ‘Flood Wall Street’ ismini veren yüzlerce kişilik grubun eylemi polis müdahalesiyle sona erdi. Yaklaşık 100 eylemci gözaltına alındı.

Pazartesi gerçekleşen eylemde, eylemciler Broadway’den New York Barsası’na trafiği saatlerce kapattı. Polisin, borsa civarında ördüğü metal barikatları da aşmaya çalışan eylemcilere göz yaşartıcı spreyle müdahale edildi. Yaklaşık 100 kişinin gözaltına alındığı eylemde, bir gün önceki büyük iklim yürüyüşünde gözaltına alınan ve serbest bırakılan vatandaşlar da vardı.

Pazartesi günkü eylem ilhamını, 2011 yılında Manhattan Park’ta başlayan ve kendilerine ‘Yüzde 99’ diyen grubun başlattığı Wall Street İşgal eylemlerinden alıyordu.

Gözaltı dalgasından bir'kutup ayısı' da nasibini aldı.

Gözaltı dalgasından bir ‘kutup ayısı’ da nasibini aldı.

Reuters’e konuşan 60 yaşındaki hemşire Kai Sanburn, Los Angeles’tan Pazar günkü iklim yürüyüşüne katılmak için geldiğini belirterek, “Burada, Wall Street önünde yapılan eylem, şirketlerin ve kapitalizmin artık insanlara hizmet etmediğini göstermesi açısından önemli” ifadelerini kullandı.

Bugün gerçekleşecek BM İklim Zirvesi öncesi, karbon emisyonları ve küresel iklim değişikliği konusunda dünya liderlerine harekete geçmeleri konusunda baskı uygulamak için dünyanın pek çok yerinden gelen iklim aktivistleri New York’ta etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

(Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.