Kültür-SanatManşet

Neruda’nın şiirinden tuvale yansıyan sessizlik

0

Sevil Dolmacı Art Gallery, 5 Eylül – 5 Ekim 2019 tarihlerinde sanatçı Şahin Demir‘in ‘Sessizliğin İçinden’ isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’da gerçekleşecek ilk kişisel sergisi için Pablo Neruda’nın Kuruntular Kitabı’nda bulunan ‘Sessizlik Şiiri’nden yola çıkan Şahin Demir, akrilik ve yağlı boya tekniğiyle ürettiği soyut portreleriyle Sevil Dolmacı Art Gallery‘de. Kompozisyonlarında tercih ettiği renkler ve boyalar aracılığıyla kaosun, gürültünün ve hareketin yarattığı tezatlığı eserlerine taşıyan Demir, izleyiciyi tek bir saniye için bile olsa durgunlaşmaya ve eserlerin sessizliğini dinlemeye davet ediyor.

1987 yılı Mardin doğumlu Şahin Demir, 2011 yılında Selçuk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2012 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimine başlayan genç sanatçı, Cermodern ve Bükreş Parlamento Sarayı’nın da içinde bulunduğu birçok mekânda karma sergilere katıldı ve bugüne kadar dört kişisel sergi gerçekleştirdi. Peker Sanat Ödülleri ve RH+ Yılın Genç Ressamı yarışmalarında dereceye girmiş olan Demir, yaşamını ve üretimlerini sürdürdüğü Ankara’da şimdiden birçok kişisel koleksiyonda eserleriyle yer aldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.