İklim KriziManşet

Nate alarmı: Petrol ve doğalgaz üretim platformlarının yüzde 40’ından fazlasına tahliye kararı

0

İklim değişikliği nedeniyle ısınan okyanus suları nedeniyle sıklığı, büyüklüğü ve etkisi artan Atlantik okyanusu kasırgaları etkili olmaya devam ediyor.

ABD İçişleri Bakanlığına bağlı Güvenlik ve Çevre Uygulama İdaresi (BSEE), Nate kasırgası nedeniyle Meksika Körfezi’ndeki petrol ve doğalgaz üretim platformlarının yüzde 40’ından fazlasının tahliye edildiğini açıkladı.

Nate kasırgası, ABD’nin enerji üretimine daha büyük darbe vuracak

İdare, bölgedeki günlük bir milyon 615 bin varillik petrol üretiminin yüzde 92 oranında ve 70 milyon 220 bin metreküplük doğalgaz üretiminin de yüzde 77 oranında durdurulduğunu bildirdi.

Kasırga nedeniyle ayrıca, ABD Sahil Güvenliğinin emriyle Louisiana’dan Florida’ya kadar olan bölgedeki tüm limanlar güvenlik nedeniyle kapatılacak.

Ulusal Kasırga Merkezinden yapılan açıklamada da Nate kasırgasının ABD kıyılarına vardığında “ikinci kategori” şiddetine ulaşacağı belirtilerek, kasırganın saatte 154-177 kilometrelik yıkıcı rüzgarlara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Bunlar dikkate alındığında, Nate kasırgası, ülkenin enerji üretimini Meksika Körfezi’nde etkili olan Harvey kasırgasından en az 3 kat daha fazla sekteye uğratmış olacak.

(Enerji Enstitüsü)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.