Foto GaleriManşet

NASA’nın yarışmasını Van Gölü kazandı [Foto Galeri]

0

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı‘nın (NASA) 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotların çektiği dünya fotoğraflarından oluşan yarışmayı Van Gölü‘nün uzaydan çekilen görseli kazandı.

Astronot Kate Rubins‘in 12 Eylül 2016’da çektiği Van Gölü fotoğrafıyla ilgili ayrıca gölün dünyanın en büyük sodalı gölü olduğu bilgisine de yer verildi.

Şehrin tanıtım elçisi seçildi

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada birinci seçilen fotoğrafın, güzelliği ve gizemiyle önemli bir değer olan Van Gölü’nün tanıtımına büyük katkı sunduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada Kate Rubins‘in, şehrin tanıtım elçisi olarak kabul edildiği belirtildi ve Rubins kentte ağırlamak için davet edildi.

Fotoğraf: Don Petit

Hükümetten oy çağrısı yapılmıştı

32 fotoğrafın yer aldığı yarışmada 930 binden fazla oy kullanılmıştı. Rubins’in fotoğrafı astronot Don Pettit tarafından 2012’de çekilen ve Amerika kıtası üzerinde hareket halindeki yıldızların göründüğü fotoğraf ile finale kalmıştı.

Aralarında Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun da bulunduğu birçok kişi sosyal medya hesaplarından yaptığı çağrılarda fotoğrafa oy verilmesini istemişti. Oylama sırasında ise NASA’nın sitesi çöktü. Elemeye kalan fotoğraflar şu şekildeydi:

Comments

Comments are closed.