İklim KriziManşetYerel

Nallıhan’daki Kuş Cenneti’nde çıkan yangın kontrol altına alındı

0

Ankara‘nın Nallıhan ilçesindeki sazlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın, yaklaşık 250 dönüm arazide etkili oldu.

Yangın, saat 19.30 sıralarında Kuş Cenneti Akçabayır Mevkii’ndeki sazlık ve söğütlük alanda çıktı. Elektrik trafosundan atan kıvılcımların neden olduğu yangını gören vatandaşlar, hemen itfaiyeye haber verdi.

Ekipler müdahale etti

Birçok kuş türünü barındıran bölgedeki yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi, Nallıhan Belediyesi ve Beypazarı Belediyesi itfaiye ekipleri ile Nallıhan ve Beypazarı Orman İşletme ekipleri müdahalede bulundu.

Nallıhan Kuş Cenneti’ndeki ağaçlık alanda kuşların yuvalarının bulunması ise herkesi tedirgin etti.

Fotoğraf: DHA

Kontrol altına alındı

Yangına müdahale devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada “Nallıhan Kuş Cenneti’nde akşam saatlerinde sazlık ve söğütlük alanda çıkan yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerimizin söndürme çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğü ekiplerince de destek verilmektedir” denildi.

Çıkan yangına 7 iş makinesi, 6 itfaiye aracı, 4 tanker ve 3 arazöz ile müdahale edilirken, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediye ekiplerine bağlı tankerlerin bölgeye gelmeye devam ettiği belirtildi.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.