Hayvan HaklarıManşet

Müşterilere cam kafeste vahşi hayvan sergileyen AVM’ye karşı imza kampanyası

0

Ankara’da Nata Vega Outlet adlı bir AVM’de vahşi hayvanların “Adrenalin Dünyası” adıyla cam kafeslerde teşhir edilmesi sosyal medyada tepki topladı, başlatılan imza kampanyası sürüyor. 48 bin kişinin şimdiye kadar imza attığı kampanyada hedef 50 bin kişiye ulaşmak.

Ne olmuştu?

Anadolu Kedisi’nde yer alan haber sosyal medyada yayıldı. Haberde AVM’deki akvaryumda binlerce deniz canlısının, “Adrenalin Dünyası” kısmında serval, femish dev tavşanı, altın kafalı arslan Tamarin, evcil dağ gelinciği, marmoset, altuni sülün, nil timsahı, parma wallaby, gila canavarı, mojave çıngıraklı yılanı, çöl engereği, goliath, altın ok kurbağası, afrika dev kırkayağı, kafesli piton, şeritli kokarca, belçika tavşanı, gelincik, sülün, amazon süt kurbağası, sakallı ejder, kraliyet pitonu, dev yaprak kurbağası, kobalt mavisi tarantula gibi hayvanların kafeslerde sergilendiği belirtildi.

Haberde, söz konusu AVM’nin 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde sosyal medyadan yaptığı “Biz karşılıksız seven, dünyayı birlikte paylaştığımız dostlarımızın…” mesajı paylaştığı halde, Aqua Vega’nın sosyal medya hesaplarında “Maceraya hazır mısınız?” diye tanıtım videoları paylaşması kamuoyunda büyük tepki çekti. Birçok sosyal medya hesabından hayvanların doğal ortamlarından kaçırılarak hapsedilmesi protesto edildi.

Change.org’da imza kampanyası sürüyor

Change.org sitesindeyse Nehir Çağlar Köksal tarafından Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nı muhatap alan bir imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya metninde şu ifadeler yer aldı:

“AVM’nin alt katındaki akvaryum ve yeni açılan vahşi yaşam hapishanesi. Linki incelerseniz içinde Serval ve Karakulak adında kedigiller mevcuttur. Bu hayvanlar aynı petshoplarda tutulur gibi camdan bir fanusta ya da kıyafet alınan bir vitrin içinde temiz hava ve güneşsiz yaşamaktadır. Çevrelerine dekor olarak konan kayalar bile gerçek değil. İnsanlar yüzlerinde en ufak bir acıma olmadan, arsızlıklarıyla hayvanlarla fotoğraf çektirebilmek için şekilden şekle giriyor, dalga geçiyorlar. Lütfen bu korkunç durumla ilgili ne yapılır söyleyin. Gerekli kuruluşlar dernekler biran önce bu işe dur demeli.

“Akvaryumlarla insanları AVM’ye çekme modasından sonra şimdide vahşi yaşam alanı oluşturulmuş. Sizler bu alanlara gittikçe AVM yönetimi maalesef amacına ulaşıyor. BU CANLAR BİZ İNSANLARA SERGİLENMEK İÇİN YARATILMADI.”

İmza kampanyasına destek vermek için tıklayın

Serval kedisi

Kedigiller familyasından orta boyutlu vahşi bir kedi. 85 cm uzunluktadır, 40 cm civarında da kuyruk uzunluğu bulunur. Uzun bacakları ve kısa sayılabilecek kuyruğu ile narin bir hayvan. Uzun, oval kulakları birbirlerine yakındır. İlk Afrika’da gözlemlendi. Etobur, doğal hayatında minimum sosyal etkileşimde bulunan hayvanlar. Sazlık alanlarda, çayırlarda su birikintilerine yakın yaşıyorlar.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.