ManşetTürkiye

Mustafa Balbay 1000 gündür cezaevinde

0

Ergenekon Davası‘ndan tutuklu bulunan CHP Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay, bugün cezaevindeki bininci gününü doldurdu. Balbay, 276 gündür de hücrede tek başına.

CHP İzmir milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın, 6 Mart 2009’da tutuklanmasından bu yana bin gün geçti.

1 Temmuz 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Balbay’ın evinde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından Balbay’ın bilgisayarına el konuldu ve sivil polislerin eşliğinde evden çıkarıldı. 5 Temmuz 2008’de mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Balbay, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada “Şu anda nasıl hissediyorsunuz kendinizi? derseniz, mutluyum, ama terör yaralısıyım. Ben, Uğur Mumcu’nun yerinde yazıyorum. Ahmet Taner Kışlalı oda komşumdu. Gazeteciliği onlardan öğrendim. Hukukun üstünlüğünü onlardan öğrendim ve ‘nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne hayır’ sözünü Uğur Mumcu’dan öğrendim. Ama ben bir terör örgütüne üye olmak zannıyla gözaltına alındım. Onlar terörden öldü, ama terör beni yaraladı. Bu sadece kendi içimdeki yara, ama şu anda yaşadıklarıma karşı bir serzenişim yok. Ruh halim, terör yaralısı hissediyorum kendimi” dedi.

Mustafa Balbay, 5 Mart 2009 Perşembe günü sabahı, Ergenekon soruşturması kapsamında 2. kez gözaltına alındı. 6 Mart 2009 günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

24 Mart 2009 günü avukatı aracılığıyla bir açıklama yapan Balbay, kendisine ait olduğu ileri sürülen günlüklerle ilgili olarak, “Medyada tartışılan şekilde bir günlüğüm yoktur. Birbirinden farklı notlar montaj yapılarak birileri tarafından işlenmiş, yorumlar eklenmiş ve tahrif edilmiştir” dedi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Balbay, Ergenekon davasında hükümeti ve meclisi ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılanıyor.

Balbay, 28 Şubat 2011 gecesi, gazeteci Tuncay Özkan ile kaldığı Silivri 4 No’lu Cezaevi’ndeki koğuşundan alınarak Silivri 1 No’lu cezaevine tek kişilik bir hücreye konuldu.

Mustafa Balbay’ın 12 Haziran’da CHP’den İzmir milletvekili seçilmesinin ardından avukatlarının tahliye talebi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

(Ntv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.