Kültür-Sanat

Murat Morova British Museum koleksiyonunda

0

British Museum sanatçı Murat Morova’nın bir eserini koleksiyonuna katmak üzere satın aldı.

Daha önce Erol Akyavaş’ın “Miraçname” adlı litografi süitini koleksiyonuna katan British Museum bu kez de Murat Morova’nın “Kıssadan Hisse” adlı dizisinden “Hz. Eyüp” temalı eseri satın aldı. Eser 2010 yılının Aralık ayında İstanbul Galeri Nev’de sergilenmişti. İşlerini genellikle geleneksel form/felsefe ile temellendiren sanatçı, el yapımı kağıt üzerine gerçekleştirdiği bu dizisinde “kadim hikayeler” ile “bugün” arasındaki mesafede “Tarih”, “Tekerrür”, “Tekamül” kavramları üzerinden bir okuma pratiği yapar.

Daha önce açtığı sergilerine “Remz”, “ Nafile Yazılar”, “ Yalan Dünya”, “ Uryan”, “Dil+Suret” , “Dem Bu Dem”, “Menazir-i Mensiyye” gibi başlıklar koyan sanatçı bu dizide de geleneksel formları çağdaş sanatın tüm öğeleriyle birleştirerek sunmaktadır.

2001 Venedik Bienali’nde “Kokulu Bahçe” adlı sergiye katılan sanatçı, “Minimal/Maximal”, “Ruh ve Beden için Çoğaltmalar” ve “Bellekten Modernliğe” adlı grup sergilerine katılmıştı. II.Buenos Aires Bienali, Paris’de Parc de la Villette’de “Musulmans/Musulmanes” sergisi, Kopenhag’da Roundtower’da “İstanbul” adlı sergi, Almanya/Türkiye/Yunanistan’da tekrarlanan “Türkiye/Yunanistan Buluşma Noktası”, Berlin/Martin-Gropius-Bau’da “Taswir-Islamische Bildwelten und Moderne” sergisi katıldığı önemli sanat etkinlikleri arasında sayılabilir.

You may also like

Comments

Comments are closed.