Türkiye

Mülkiyeliler öğrencilere sahip çıktı

0

İstanbul Dolmabahçe’de öğrencilere uygulanan polis zorbalığına tepkilerini Burhan Kuzu’ya yumurta atarak gösteren Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerine ve fakülte dekanı Celal Göle’ye okulun mezunlar derneği Mülkiyeliler Birliği bir bildiri yayınlayarak sahip çıktı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin büyük amfisinde önce CHP genel sekreteri Süheyl Batum protestolar sonucu konuşamamış, ardından kürsüye gelen Meclis Anayasa Komisyonu başkanı Burhan Kuzu yoğun bir yumurta yağmuruna tutulmuştu. Kızgınlığını Dekan’ın istifasını isteyerek gösteren Kuzu, öğrencileri de beyinsizlikle suçlamıştı.

Protesto eyleminin yapıldığı SBF büyük amfisi Mahir Çayan’dan, Abdullah Öcalan’a, Cengiz Çandar’dan, Hasan Cemal’e kadar yakın siyasi tarihimizin önemli figürlerinin ilk protesto eylemlerine tanıklık etmişti. Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri de 1960 öncesi Adnan Menderes’e ve DP’ye, 1970 muhtırası sonrası askeri cuntaya muhalefetin merkezi olmuştu. 1980 öncesi dönemde sol hareketlerin en önemli kaynaklarından olan SBF, 12 Eylül sonrasında büyük bir kıyıma uğramış Mete Tunçay, Haluk Gerger, Ömer Madra gibi pek çok bilim insanı ve aydın okulu terk etmek zorunda kalmışlardı.

Mülkiyeliler Birliği’nin dün yayınladığı açıklama şöyle:

“Sevgili Mülkiye Mezunları ve Öğrencileri,
Sevgili Mülkiye Dostları ve Değerli Basın Mensupları,

Eğitim-öğretim özgürlüğü isteyen ve paralı eğitime karşı çıkan öğrencilerin İstanbul’a sokulmaması, bu öğrencilere siyasi iktidarın emrindeki polis tarafından şiddet uygulanması ve olaylar sırasında iki aylık hamile bir öğrencinin bebeğini kaybetmesi toplumumuzda büyük infial yaratmıştır.

Bu ortamda 8 Aralık 2010 tarihinde fakültemizde yapılan anayasa konulu toplantı sırasında, İstanbul’da öğrencilere uygulanan şiddet protesto edilmiştir. Bu haklı protesto bahanesiyle muhalif seslere tahammülsüz iktidar mensupları öğrencilerimize hakaret etmiş, dekanımızı istifaya çağırmıştır.

İktidar ve yandaşlarının bu tutumunu üniversite özerkliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren Mülkiyeliler Birliği, fakültemiz öğrencilerinin ve üniversite gençliğinin sorunlarının bilincindedir ve haklı taleplerini desteklemektedir.

151 yıllık Mülkiye tarihi, gerici siyasal iktidarların okulumuz yöneticilerine ve öğrencilerine yönelik baskı uygulama gayretlerinin örnekleriyle doludur. Bu teşebbüsler, fakültemiz dekanlarından Turhan Feyzioğlu, Fehmi Yavuz, Mümtaz Soysal ve Cevat Geray hocalarımızın sergiledikleri direniş örneklerinde olduğu gibi Mülkiye camiasından her zaman hak ettiği cevapları almıştır.

Ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizi ve tüm muhalif sesleri, şiddet yoluyla sindirme ve yıldırma politikalarını kınıyor, insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik ikliminin egemen olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden inşa edeceğimize yürekten inanıyoruz.

Mülkiye, tarihten gelen demokratik mücadele birikiminin devamı olarak, bugün de kendisine yönelik her türlü baskıya karşı tek bir yürek olarak mücadele kararlılığındadır.

Mülkiye öğrencileri, ne haklı protestolarında ne de haklarında yürütülmekte olan soruşturmalarda yalnız değildirler. Bilinmelidir ki, dekanımız ve öğrencilerimiz hakkında iktidar tarafından yapılan ve yapılacak olan her türlü işleme Mülkiye mezunları da muhatap olmaya hazırdırlar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mülkiyeliler Birliği”

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.