TürkiyeManşet

Muharrem İnce CHP’den istifa etti

0

CHP’li milletvekili, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinden istifa etti. Kuracağı yeni partinin kuruluş hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda en çok oyu alan muhalefet adayının CHP’li olması durumunda ikinci turda destek vereceklerini de söyledi.

istifa açıklamasında “Parti içindeki demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vadedersen kimse sana inanmaz. Kendi partisinin evlatlarını kucaklayamayanlar, bütün toplumu kucaklayamaz” diyen Muharrem İnce, CHP’nin kendisi için artık sadece ‘tabela’ olduğunu kaydetti. 

‘Erdoğan istifa etsin’

Bulunacakları son yerin ‘Cumhur İttifakı’ olacağını belirten İnce, buna karşın muhalefetin iktidara meydan okuyamadığını, onların söyleyemediğini kendisinin söylediğini öne sürdü. İnce “Erdoğan istifa etsin. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğim dedi. Ne oldu bu 3Y katlandı. Hatta 4Y oldu, yüzsüzlüğü de ekleyelim.  Biz Türkiye’ye bir fırsat olacağız. Bizim yaptığımız her işte vicdan olacak” diye konuştu.  

‘CHP artık tabeladan ibaret’

CHP’nin parti içi demokrasiyi yok ederek millete demokrasi vaat ettiğini ifade eden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’de Atatürk diyemeyen CHP’li yöneticilerin olması içimizi kan ağlatmaktadır. Muhalefet, 18 yıldır ülkeyi uçurumu sürükleyen Cumhurbaşkanına yürekleri yetmediği için istifa et diyememektedir. Bu iktidardan da muhalefetten de ülkeye hayır gelmez. Bugün bir yol ayrımındayım. ABD’den demokrasi dilenenlerle ben artık yolumu ayırıyorum. CHP artık bir tabeladan ibaret. Hedefimiz 50+1. Tek adam partisi değil, ortak aklında partisi olacağız. ”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.