İklim KriziManşet

Moskova’da sıcaklık rekoru kırıldı

0

130 yıllık Moskova Meteoroloji tarihindeki en sıcak nisan ayı günü oldu.  Moskova’da dün hava sıcaklığı saat 16.00’da 28.6 dereceye kadar çıktı.

Moskova Bölgesi Meteoroloji Uzmanlığı tarafından yapılan açıklamada, daha önce en sıcak nisan gününün 24 Nisan 1950 yılında 28 derece olarak ölçüldüğünü vurgularken, son günlerden havaların ısınmasıyla beraber 2 günde iki rekorun görüldüğüne dikkat çekildi. Moskova’da mevsimin ilk sıcaklık rekoru 28 Nisan Cumartesi günü kırılmış ve hava sıcaklığı 1986 yılında kaydedilen sıcaklık rekorunu 0,1 derece geçerek 24 dereceyi geçmiş ve son 26 yılın en sıcak günü olmuştu. 1 Mayıs tatili nedeni ile cumartesi günü de çalışan Moskovalılar, çarşamba gününe kadar verilen tatilin ilk günü olan dün kendilerini park ve bahçelere atarak sıcak günün tadını çıkarmaya çalıştı. Dün özellikle parklardaki fıskiye başlarında yoğun kalabalıkların olduğu görüldü.

Öte yandan, aşırı sıcak günlerin ardından bugünden itibaren havaların biraz serinlemesi bekleniyor. Bugün hava sıcaklığının 12-14 derece olacağı tahmin edilirken, hava sıcaklığının bir anda düşmesiyle beraber sağanak yağmur yağışlarının görüleceği belirtildi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.