Kategoriler: DünyaManşet

Moskova’da Putin karşıtı insan zinciri

Rusya’da devlet başkanlığı seçimine bir hafta kala muhalefetin organize ettiği bir gösteride yaklaşık 35 bin kişi Moskova şehir merkezini çevreleyen otoyol boyunca insan zinciri oluşturdu.

Kremlin Sarayı’nın da bulunduğu bölgeyi içine alan yaklaşık 16 kilometrelik çevre yolunu dolduran coşkulu kalabalık adil bir seçim istediklerini ifade ediyor:

“Bu seçimle ülkede olup biteni kabul etmek istemediğimi söylemek için buradayım. Tek istediğimiz adil, basit ve dürüst bir seçim.”

“Çocuklarımız için saygın bir gelecek istiyoruz. İşte bunun için buradayım.”

Polis kaynakları ise organizatörlerin“beyaz çember” adını verdikleri gösteriye katılımın 11 bin civarında olduğunu bildirdi.

Muhalifler ise gösteriyi Putin’e karşı doğal bir tepki olarak değerlendiriyor:

“Bu kadar insanı buraya ısmarlama ile toplayamazsınız. Etrafına bir bak şöyle, bu gördüklerin bir grup çılgın maceraperest değil. Biz, insanların bu gösterilerin arkasında başka şeyler olduğunu düşünmelerini istemiyoruz. Kim kontrol ediyor bu yürüyüşü? Kim organize etti? Hiçkimse! Tamamen kendi kendine organize oldu. İnsanlar buraya geldiler çünkü doğru olan şeyin bu olduğunu düşündüler.”

4 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimlerde Başbakan Vladimir Putin’in 3. kez devlet başkanlığı koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.

euronews:
“34 bin insan el ele turuşarak Kremlin yolunu Putin’e kapatmak istiyor. Fakat görünen o ki bu hareketin mensubu burada bulunandan çok daha fazla.”

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi