Bilim-TeknolojiManşet

Modüler telefon, mümkün mü?

0

Günümüzün en büyük sorunlarından birisi malum, çöpler. En hızlı artansa elektronik çöpler hatta daha kolay söylenebilecek haliyle eskiyen telefonlar.

Sebep türlü türlü olsa dahi genel itibariyle insanların daha hızlı işlemcili, daha büyük fotoğraf lensine sahip, daha büyük ekranlı, daha çok depolama alanına sahip ya da türlü türlü başka sebeplerle çalışan telefonlarını bir başkasıyla değiştirmesiyle gerçekleşen bir durum bu. Bir cihazın bozulması da elbette ihtimal dahilinde ancak yine tüm bileşenler değil, genellikle yalnız bir ya da birkaç fonksiyonun kaybı sözkonusu olmakta.

 

 

Bu konuda Dave Hakkens isimli bir girişimci muhteşem fikirle ortaya çıkıyor. Modüler tefelonlar.

Tamamen ihtiyaca göre kendimizin şekillendirebileceği telefonlar, örneğin bir kişi daha uzun batarya ömrüne ihtiyaç duyuyorsa daha büyük bir pil, çoğunluk fotoğraf çekmek için kullanıyorsa daha büyük bir lens, ya da yalın bir kullanım için daha büyük hoperlörler gibi birçok varyasyon içeriyor.

Ancak ihtiyaca göre kendi modüllerini tasarlamak ve kullanmak konusunda da pratik olan fikir şu an destek bekliyor. Çünkü günümüz tüketim anlayışında dünya ölçeğinde bu işi gerçekleştiren firmalar, eskidikçe tamamen cihazların değiştirilmesini sağlayan bir üretim anlayışında üretim yapıyorlar.

Destek ve ilgili video için http://www.phonebloks.com/ adresini ziyaret edebilir, gelecekte bu telefonlardan kullanılmasını sağlamak için büyük üreticilere sesinizi duyurabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.