DuyurularManşet

Minik TEMA İstanbul, yeniden

0

Minik TEMA İstanbul projesi başladı.

İstanbul’da bir yılda okul öncesi ve ilköğretim çağındaki 25.000 çocuğu doğayla buluşturacak Minik TEMA İstanbul Projesi, 27 Mart 2013 Çarşamba günü saat 10:00’da İstanbul Elmadağ’da bulunan Konak Otel’de yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruluyor.

TEMA Vakfı’nın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle beraber düzenlediği proje, 500 okulda yaklaşık 1000 sınıfta uygulanıyor.

Projenin ana amacı, “ülkemizin en büyük kenti İstanbul’da çocuklarımızın doğayla arasında bağ kurmak ve bu bağı olabildiğince güçlendirmek” olarak tanımlanıyor.

Vakfın Kurumsal İletişim ve Çevre Politikaları Bölümü Başkanı Özgül Erdemli Mutlu proje hakkında “Günümüz çocuklarının doğayla olan bağları giderek zayıflıyor ve çocuklar daha az dışarı çıkıyor. Çocukları doğayla yakınlaştırmak, gözlem yaparak doğadaki ilişki ve örüntüleri fark etmelerini sağlamak istiyoruz.” diyor.

TEMA Vakfı tarafından 2010 yılında başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ve Türkiye Okul Öncesi Eğitimini Geliştirme Derneği’nin katkısıyla geliştirilen Minik TEMA, “okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik bir doğa eğitim programı” olarak tanımlanıyor. Program kapsamında çocukların doğada hissederek, dokunarak, koklayarak, duyarak, ilk elden deneyimler yaşamasına öncelik veriliyor.

 

(Yeşil Gazete)


More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.