İklim KriziManşetYerel

Milas ve Bodrum’da yine orman yangını

0

Geçen ay, haftalar süren orman yangınlarında büyük hasar gören Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde yine orman yangınları çıktı. Orman Genel Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamada yangınlara üç uçak ve 12 helikopterle müdahale edildiği belirtildi.

Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi‘nin batı kısmındaki ağaçlık alanda, saat 13.30 sıralarında bölgeden yükselen dumanları görenler durumu, orman ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye iki helikopter ile çok sayıda arazöz ve iş makinesi sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

 

Bodrum’da da ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yalıçiftlik Mahallesi Alazeytin mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına da bir uçak, 5 helikopter ile çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibiyle müdahale ediliyor.

İklim değişikliği nedeniyle aşırı sıcak ve kurak geçen yaz aylarında, ormanlık alanların aşırı kuruması nedeniyle çıkan orman yangınlarında Milas’ta 16 bin, Muğla’da toplam 65 bin hektarlık alan kül olmuştu.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.