Kategoriler: DünyaManşet

Michael Moore Assange’ın kefaletini ödemek istiyor

Julian Assange

ABD’li ünlü belgesel yönetmeni, yazar ve aktivist Michale Moore, Wikileaks’in Londra’da tutuklu bulunan kurucularından Julian Assange’ın serbest bırakılması için 20.000 dolar kefalet ödeme talebiyle Westminster mahkemesine başvurdu. Moore, Assange’ın avukatları aracılığıyla mahkemeye sunduğu tanıklık belgesiyle Assange’ın serbest bırakılması karşılığında kendi cebinden 20.000 dolar ödemeyi önerdi.

ABD’nin yalanlarla Irak savaşına sokulduğunu, Bu nedenle yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Michale Moore, Wikileaks’in yaptığının kamu hizmeti olduğunu ve bu yolla ABD’nin yalanlarını ortaya çıkararak pek çok hayat kurtardığını söyledi.

Michael Moore

Assange’ı terörist olmakla itham eden politikacılara “yalanları ve savaş çığırtkanlıklarıyla  insanları terörize eden ve ülkemizi de dünyayı da yıkıma sürükleyen onlar, asıl teröristtir” diye cevap veren Moore, ayrıca web sitesinini, serverlerinin ve bütün imkanlarının ihtiyaç duymaları halinde Wikileaks’in hizmetinde olduğunu söyledi.

Assange’ın haksız yere cezaevine tıkılmasına daha fazla dayanamayacağını söyleyen Moore Wikileaks için “Tanrı onları korusun” dedi.

(Michalemoore.com, Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi