ManşetTürkiye

MetroPOLL Araştırma: İmamoğlu, Yavaş ve Akşener, Erdoğan’a karşı daha fazla oy alıyor

0

MetroPOLL Araştırma, “olası Cumhurbaşkanlığı seçimi muhtemel senaryoları” isimli bir anket çalışmasıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a karşı rakiplerinin alacağı oy oranını ölçtü.

Anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Erdoğan karşısındaki oy oranı yüzde 50, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın ise yüzde 49 olarak açıklandı.

Erdoğan-İmamoğlu anket sonucu

MetroPOLL, yayınladığı ankette, katılımcılara “Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusunu sordu.

Anket sonucuna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki olası yarışı İmamoğlu kazanıyor.

İmamoğlu oyların yüzde 49,7’sini alırken, Erdoğan 38,8’ini alıyor. Kararsızların oranı ise 5,7.

Erdoğan-Yavaş anket sonucu

Bir diğer seçim anketi ise Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yapıldı. Anket sonucuna göre, Yavaş oyların 49,4’ünü, Erdoğan ise 37,5’ini aldı.

Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan karşısındaki oyları

Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yapılan ankette, Akşener 42,5, Erdoğan 38,5 oy aldı. Kararsızların oranı ise 7,3.

Diğer bir ankette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasında yapıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu 39,7, Erdoğan ise 42,5 oranında oy aldı. Kararsızlar ise 7,5.

MetroPOLL’den anket sonucu açıklaması

MetroPOLL anket sonuçlarını şöyle duyurdu:

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylar R.T Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu olursa halkın yüzde 39’u Erdoğan’a ve yüzde 50’si Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini belirtmektedir. Seçmenin yüzde 49’u Erdoğan’ın karşısında Mansur Yavaş’a, yüzde 43’ü Meral Akşener’e ve yüzde 40’ı ise Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceğini belirtmektedir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.