ManşetGündemTürkiye

Meteorolojiden toz taşınımı ve sağanak uyarısı!

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz‘in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz‘in iç kesimlerinin, Rize, Kars, Ardahan ve Ağrı illeri ile Kütahya‘nın doğu, Afyon‘un kuzey ve batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu‘nun güneydoğusunda ise toz taşınımı bekleniyor.

İlgili haber: Irak ve Kuveyt’te de kum fırtınası: Binlerce kişi boğulma tehlikesi yaşadı

Irak’ta günler süren kum fırtınası nedeniyle binlerce kişi boğulma tehlikesiyle hastanelere gitmiş, ülkede resmi tatil ilan edilmişti. Irak’ın ardından Kuveyt’te de yoğun kum fırtınası yaşandı. Bugün de Meteoroloji’den Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesi için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklığının ise iç ve doğu kesimlerde iki ila dört derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Kıyı Ege‘de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji’den rüzgârın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda sabah saatlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden vatandaşlara yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarılar yapıldı.

Toz taşınımı uyarısı

Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yaşanması beklenen toz taşınımına ilişkin de vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarı geldi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.