ManşetTürkiye

Meteoroloji’den toz taşınımı ve çamur şeklinde yağış uyarısı

0
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Mardin‘in güney kesimlerinde bugün Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı beklendiğini, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. Açıklamada hava kalitesinde ve görüş mesafesinde azalma yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Kurumdan yapılan duyuruya göre, bugün Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Ülke genelinde yağış

AA’nın aktardığına göre öğle saatlerinden sonra İç Ege ve Eskişehir çevreleri, akşam ve gece saatlerinde Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz’in batı kıyıları, İç Anadolu‘nun doğusu, Doğu Anadolu (Kars ve Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu‘nun kuzey ve doğusu ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde yağış bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu‘nun doğusu ile Kayseri, Sivas, Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte yer yer pus ve sis öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.