İklim KriziManşet

Meteoroloji’den mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık uyarısı

0
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre; hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Meteoroloji vatandaşları yurt genelinde hakim olacak hava sıcaklıklarına karşı dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Buna göre; sıcaklıkların artmaya devam ederek, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; gelecek hafta başına kadar Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova genelinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı

Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde 11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ediyor.

Tahminlere göre hava sıcaklıkları İstanbul’da 28-31, Ankara’da 31-34, İzmir’de 32-34, Antalya’da 32-36, Adana’da 34-35, Diyarbakır’da 36-40, Aydın’da 35-38 derece civarında olacak. 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.