ManşetTürkiyeYaşam

Kar İstanbul’a geri dönüyor

0
Fotoğraf: DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, İç anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Kar yağışının ve karla karışık yağmurun İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde etkisini göstereceği bekleniyor.

Kar yeniden geliyor

MGM tarafından paylaşılan 15 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında ise özellikle Perşembe günü ülke genelinde kar yağışının artacağı görülüyor. Ancak Cuma günü söz konusu kar yağışlarının ülkenin Marmara Bölgesi de dahil olmak üzere kuzey kısmına kaydığı ve Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir havanın hakim olacağı gözlemleniyor.

Buzlanma ve don

Yağışların Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklığın ise ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde buzlanma ve don olayları bekleniyor. MGM’den vatandaşların yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapılıyor.

MGM yağışların; Giresun’un iç kesimleri, Ordu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları yönünde uyardı.

Tipi ve çatı uçması

Rüzgârın; Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden, kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde yerdeki karın savrulması sonucu tipi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Çığ riskine dikkat

Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski bulunduğundan dolayı MGM vatandaşları uyardı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.