Manşet

Meteorolojiden 39 il için sarı kodlu uyarı: İstanbul’da bazı vapur seferleri iptal edildi

0
rüzgar fırtına hava

Bugün Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu‘nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz‘in iç kesimlerinde bugün kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre rüzgarın , Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz bölgeleri ile İç Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli; Marmara ve Kuzey Ege’de zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise 17-23 Kasım haftasında ülke genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle sarı kodla uyarılan 39 il şöyle:

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

rüzgar fırtına hava

İstanbul ve Ankara’da uyarılar

İstanbul’da hava durumu muhalefetiyle bazı vapur seferleri yapılamayacak.

Şehir Hatları‘nın internet sitesinde yer alan açıklamada, “Avcılar – Bostancı, Avcılar – Bakırköy – Kadıköy, Üsküdar – Aşiyan, Aşiyan – Anadolu Hisarı – Küçüksu (Ring), Bostancı – Karaköy – Kabataş, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş” seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

Ankara Valiliği bugün için kuvvetli rüzgar uyarısında bulunduğu açıklamasında “17 Kasım Perşembe günü güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi beklenen rüzgarın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.