Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacak

Trakya, İstanbul ve Kocaeli'de öğleden sonra sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre yağışlar hafta sonu azalacak ve yerini 40 dereceye varan sıcaklıklara bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü‘nün yayınladığı tahminlere göre yurt genelinde haftalardır etkili olan sağanak yağışlar adım adım etkisini azaltacak ve hafta sonu sadece Karadeniz Bölgesi’nde yağış görülecek.

Yağışların azalmasıyla birlikte hava sıcaklıkları yükselişe geçecek. İstanbul’da 30 dereceye dayanacak olan sıcaklık değerleri, İzmir’de 38, Ankara’da 29 derece dolaylarında hissedilecek. 42 derece sıcaklık beklenen Aydın, Türkiye’nin en sıcak şehri olacak.

İstanbul’a sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz‘in iç kesimleri ile Hatay çevreleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz‘in iç kesimleri ile Çorum, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Trakya, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR