ManşetTürkiye

Meteoroloji, 47 il için kar uyarısında bulundu

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hafta sonunu da kapsayan hava durumu tahmin raporu açıklandı. Buna göre, bugün başlayacak olan kar yağışı hafta sonunda İstanbul ve Ankara‘nın da yer aldığı 47 ilde etkili olacak.

Kar geliyor

Bugün Batı Karadeniz’in doğusunda (Kocaeli-Sinop arasında) günün ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova da dahil 12 ilde de sağanak yağış, aralarında Ankara, Kırıkkale ve Bolu’nun bulunduğu 34 ilde ise kar yağışı bekleniyor.

Bugün başlayacak kar yağışının cumartesi ve pazar günü de etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor. Aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 47 ilde kar yağışı etkili olacak. Kar yağışı beklenen diğer illerse şöyle;

Erzurum, Ardahan, Konya, Kocaeli, Yozgat, Bursa, Kastamonu, Balıkesir, Sakarya, Bilecik, Burdur, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Afyonkarahisar, Kars, Isparta, Dersim, Bolu, Karabük, Kırıkkale, Nevşehir, Muş, Aksaray, Karaman, Çorum, Amasya, Sivas, Malatya, Gümüşhane, Bayburt, Kırşehir, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tokat, Şırnak, Hakkari, Van, Çankırı, Ağrı, Amasya, Iğdır, Niğde, Kayseri.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.