Editörün SeçtikleriGündemManşetTürkiye

Mersin’de Alevilerin evlerine çarpı işareti koyuldu

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

MERSİN- Yenişehir’e bağlı Batıkent Mahallesi’nde 60 dairelik bir sitede oturan beş Alevi vatandaşın evlerinin kapısına kırmızı boya ile çarpı işareti konuldu. Evleri işaretlenen Alevi vatandaşlar şikâyetçi olurken, site önünde önlem alan polis ekipleri, işaretleme yaparak provokasyon yapanların bulunması için çalışma başlattı. İncelemenin ardından gözaltına alınan, Alevi vatandaşların oturduğu sitede ikamet eden komşularının işaretlemeyi yaptığı ortaya çıktı. Valiliğin yaptığı açıklamaya göre; işaretlemeyi yaptığını kabul eden M.K. işaretlemeyi ideolojik bir konuyla ilgili yapmadığını, aralarında husumet olduğunu ileri sürdü.

Aleviler ve cemevleriyle ilgili tartışmalı yasa tasarısının TBMM’de görüşüldüğü saatlerde Mersin’de kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Alevi vatandaşları tedirgin eden bir provokasyona imza attı.

Olay, Çarşamba (16 Kasım) akşam saatlerinde Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi’nde yer alan üç blok ve 60 daireden oluşan Parkent Sitesi’nde meydana geldi.

Sitedeki Alevi vatandaşlar H.Ç, C.L, M.A, Ş.K ile N.C’nin dairelerinin kapılarına kırmızı çarpı yapılarak işaretlendi.

Akşam saatlerinde işlerinden evlerine dönen vatandaşlar kapılardaki bu işaretleri görünce birbirlerine haber verdi. İşaretlenen evlerin beşinin de Alevi olduğu anlaşılınca vatandaşlar ve site yöneticisi Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne durumu bildirildi.

Şikayet üzerine hem polis merkezinden hem de Terörle Mücadele Şubesi‘nden ekipler gelerek apartmanda incelemelerde bulundu, vatandaşların ifadesini aldı.

‘Alevi olduğumuz için yapıldığını düşünüyorum’

Vatandaşlar polise verdikleri ifadelerde, “Saat 20.10 sıralarında komşularımın araması üzerine daire kapımın çıkış yönüne sol tarafına 30×30 cm ebadında kırmızı renk sprey boya ile çarpma işaretinin yapıldığını gördüm. Yapılan bu işareti Alevi olduğumuz için yapıldığını düşünüyorum. İşareti yapan kişi veya kişilerden davacı ve şikâyetçiyim” dedi.

Polis, aynı sitede oturan kişi ya da kişilerin provokasyonu gerçekleştirdiği üzerinde dururken evleri işaretlenen vatandaşlar uzun süre apartmanın bahçesinde bekleyerek tedirginliği atmaya çalıştı.

Polis ekipleri de gece boyunca hem sitenin bahçesinde hem de etraftaki sokaklarda önlem aldı, çevredeki kameraları inceleyerek failleri tespit etmeye çalıştı.

Çarpı işaretini koyan kişi komşusu çıktı

Valilik tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada olayın şüphelisinin M.K. adlı şahıs olduğunun tespit edildiği bilgisi verildi. Açıklamaya göre şahıs işaretlemeyi kendisinin yaptığını itiraf etti. 

Açıklamada ayrıca Savcılık talimatıyla gözlem altına alınan şüpheli şahsın emniyetteki ifadesinde konunun herhangi bir ideolojik boyutu olmadığını, komşularıyla yaşadığı husumet nedeniyle böyle bir işaretleme yaptığını itiraf ettiği ifade edildi. Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Alınan ifade ve emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; aynı sitede ikamet etmekte olan komşular arasında anlaşmazlıkların bulunduğu ve bu durumun uzun süredir devam ettiği, site içerisindeki araç parkı konusunda çıkan anlaşmazlık neticesinde birbirlerinden daha önceki tarihlerde şikayetçi oldukları ve konunun mahkemeye taşındığı; şüpheli şahsın, araç parkından dolayı birbirlerinden şikayetçi oldukları komşusunun apartman dairesi kapı girişine iki çarpı işaretini, konuya tanık olan bir başka komşusunun kapı girişine ise tek çarpı işaretini sprey boya ile çizdiği tespit edilmiştir. Konuya ilişkin adli tahkikat devam etmektedir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.