Yerel

Mersin Kent Dayanışması’ndan özyönetimci belediyecilik için çağrı

0

Mersin’de özgürlükçü, sosyal, özyönetimci diğer bir ifade ile “çapulcular”ın belediyesi için harekete geçen Mersin Kent Dayanışması, Mersin Eğitim-Sen toplantı salonunda bir basın açıklaması düzenledi. Toplantıda, özgürlükçü, sosyal, özyönetimci belediyecilik için çağrı yapıldı.

5 Mersin Kent Dayanışması...

Öte yandan “30 Mart Yerel Seçimleri, Türkiye’de siyaset ve iktidar alanlarının yeniden tanzim edileceği kritik bir uğrak noktası haline gelmiştir”, diyerek kısa süre önce bir araya gelen Mersin Kent Dayanışması’nın  özyönetimci belediyecilik talep eden Mersinliler için hazırladığı imza metni change.org üzerindeki sayfadan imzalanabilir.

Basın açıklamasını Mersin Kent Dayanışması adına okuyan Yrd. Doç.Dr. Ali Ekber Doğan, 29 Mayıs 2013’te kıvılcımı düşen Gezi/Haziran isyanından bu yana halkın geniş kesimlerinin artık eskisi gibi yönetilmek istemediğini ve mevcut siyasal güç mimarisini sorguladığı bir süreci yaşamakta olduğumuzu belirterek, “Bizler Mersin’de yaşayan herkes için yaşanabilir bir kent düşleyenler, düşünenler olarak; insanların yaşam alanlarına sahip çıkmalarıyla başlayan bir direnişin ülke çapında hükümete ve uyguladığı muhafazakâr, baskıcı ve talancı politikalara karşı topyekûn halk isyanının külleri bile soğumamışken yerel yönetimlere ilişkin aynı kısır döngünün yaşanmasını yüreğimiz ve midemiz kaldırmıyor. Yerel ve ulusal siyasette etkili olan ve halkın “sol” diye gördüğü partilerin de Haziran isyanı olmamış gibi davranması böylesi bir girişimde bulunmayı gerekli kılıyor” şeklinde konuştu

Mersin Kent Dayanışması girişiminin hiçbir aday veya partiyi desteklemek veya ona karşı olmak amacını gütmediğini özellikle vurgulayan Yrd. Doç.Dr. Doğan, hedeflediklerinin  halkın kentsel sorunlara ve çözüm önerilerine ilgisinin en yoğun olduğu seçim sürecinde, belediyelerin yanlış politika ve uygulamalarını eleştiren, Mersin’in tarihi, sosyal ve ekolojik değerlerine, sosyal ve kamusal alanlarına aktif biçimde sahip çıkan bir kentli duyarlılığını ve sivil inisiyatifi geliştirmek olduğunu belirtti.

21’i akademisyen olmak üzere 50 çağrıcının imzasıyla çevrelerindekli insanlarla paylaştıkları metne şu ana kadar 150 kişinin imza vermiş bulunduğunu sözlerine ekleyen Doğan, “30 Mart 2014 yerel seçimlerine dönük olarak temel yaklaşımımız, belediyelerin, bugün ve gelecekte emeğiyle geçinen ve tüm ezilen halk kesimlerinin gereksinim ve özlemlerine yanıt veren biçimde sosyal, kamucu, katılımcı, kültürel açıdan çoğulcu, çok-dilli ve ilerici kurumlar haline getirilmesidir” dedi.

Mersin Kent Dayanışması’nın imzaya açtığı metne mersinkentdayanismasi.wordpress.com/ üzerinden ulaşmak mümkün.

Mersin Kent Dayanışması facebook sayfası

(Yeşil Gazete)

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.