Ekolojik YaşamManşet

Meraklı Kedi İlkokulu’nda güneş enerjisi şöleni

0
Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl meraklı kediler ile birlikte

Başka Bir Okul Mümkün’ün (BBOM) Bodrum’daki Mutlu Keçi’nin ardından Ankara’da bu öğretim yılında faaliyete geçecek okulu Meraklı Kedi’de güneş enerjisi panelleri 6 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen şenlikli törenle enerji üretmeye başladı.

Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl meraklı kediler ile birlikte

Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl meraklı kediler ile birlikte

3 Temmuz Cuma günü Yeşil Gazete’de yer verdiğimiz röportaj haberde hem BBOM hem de güneş enerjisi açılış töreni hakkında bilgi veren BBOM üyesi Deniz Atak güneş enerjili meraklı kediler gününü Yeşil Gazete için haberleştirdi.

IMG_9037

“BBOM  Ankara Meraklı Kedi İlkokulu ekolojik bir okul olma yolunda en önemli adımlardan birisi olarak gördükleri güneş enerjisinden elektrik üreten sistemlerine 6 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen açılışla kavuştular. Almanya Ankara Büyükelçiliği tarafından okula hediye edilen bu sistemden elde edecekleri enerjiyle yazları %80 oranında, kışları %30 oranında okullarının elektrik tüketimini karşılama fırsatı bulacaklar.

IMG_9027

IMG_9234

Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl

Meraklı Kediler okul elektriğini sağlayan panellerin yanı sıra yine güneş enerjisiyle çalışan sokak lambasıyla ve oyuncaklarla tanıştılar.

IMG_9267

 

IMG_9049

Meraklı Kediler, BBOM Ankara kooperatifi üyeleri ve gönüllüleri, Almanya Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, 350 Ankara grubundan Önder Algedik, TEMEV (Temiz Enerji Vakfı) temsilcisi Tülin Keskin, GÜNDER (Güneş Enerjisi Derneği) temsilcisi Faruk Telemcioğlu, İncek Köy Muhtarı, Melek İpek İlköğretim okul müdürü Selver Şenay Kocaalp ve öğretmenlerinin de katıldığı tören minik bir şenlik havasında gerçekleşti.”

 

Fotoğraflar: Deniz Atak – Onurcan Ceyhan

Haber: Deniz Atak

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.